Hvad gør Tandlægerne i Frederiksværk for at minimere brug af engangsplastik
Hos en tandlæge er der naturligvis meget høje krav om sterile materialer og derfor er det aldrig muligt helt at undgå engangs-materialer.
Men, vi har i vores klinik egne maskiner til sterilisation, desinfektion og rengøring af vores arbejdsredskaber, således at vi kan sterilisere vores instrumenter og redskaber på klinikken. Dette gør at vores instrumenter kan genanvendes og bruges mange gange.
Herudover så går vi meget op i, at vi skal have den bedste kvalitet og det er sjældent at engangsplastik lever op til at være god kvalitet, så allerede der får vi frasorteret mange af de billige engangsplastik løsninger. I venteværelset tilbydes vand i glas og ikke plastikkrus.

Hvad gør Tandlægerne i Frederiksværk for at minimere spild af vand:
Vi har topmoderne tandlægestole som bruger en minimalt mængde vand samt et nyt og bæredygtigt vandanlæg.

Hvad gør Tandlægerne i Frederiksværk for at tænke genbrug og genanvendelse ind i klinikken
Vi gør generelt meget for at spare på ressourcerne, og ikke mindst i forhold til bortskaffelse af affald. Vi sorterer affald og har speciel ordning med afhentning af risikoaffald, kemiskaffald og hospitalsaffald.
Vi er ligeledes en digital klinik, således at vi f.eks tager 3D-skanninger af tænderne, i stedet for traditionelt aftryk hvor der bruges engangsplast, gips og pap til forsendelse til tandtekniker.

Besøg Tandlægerne i Frederiksværk – Klik her